Alen Ožbolt: kaj je K? K. K = K. Od K do K. + K, − K, 1xK, K2, K3. 17 x K.

Vljudno vabljeni na naslednje ALUO uho, tokrat gostimo prof. Alena Ožbolta. Njegovo predavanje z naslovom kaj je K? K. K = K. Od K do K. + K, − K, 1xK, K2, K3. 17 x K. se bo odvilo v petek, 11. marca 2016, ob 13.00 v Galeriji Jakopič, Slovenska cesta 9.

Alen Ožbolt, eden vidnejših sodobnih slovenskih vizualnih umetnikov in profesor na Oddelku za kiparstvo UL ALUO, bo na predavanju kaj je K? K. K = K. Od K do K. + K, − K, 1xK, K2, K3. 17 x K. poskušal odgovoriti na vprašanja kaj, kje, kako in tudi zakaj je kip ter kaj, kje, kako in tudi zakaj je kiparstvo.

“Odgovor ni en in torej ne edninski, niti enostaven, ne enoten, še manj enoumen. Kiparstvo na akademiji razumemo skozi razširjen pojem, odprto, brez tradicionalnih, idejnih omejitev ali omejitev v formi ali celo na formo. Brez bodečih žic na poti, pristopu, postopku, procesu, oblikovanju in nosilcu, materialu (lahko je, ja kip je lahko tudi nematerialen!). Brez omejitev v inštrumentu, orodju, pripomočku. Radikalno rečeno, kip je vse, kar študent, študentka kiparstva imenuje, zagovarja in določi za kip. In kiparska snov, surovina, gradivo, materija, material je vse kar uporabijo za kip. Kaj potem pa kip ni…”

FB dogodek

Kaj je ALUO uho?

UL ALUO na vseh svojih oddelkih redno prireja obštudijske dejavnosti na najrazličnejših področjih, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja. Namenjamo jih svojim študentkam in študentom pa tudi širši publiki. Vse dogodke v tem okviru, na katerih se z različnimi vidiki naših delovnih področij ukvarjamo predvsem govorno in zvočno, torej slišno, smo se z letošnjim študijskim letom odločili združiti pod skupnim imenom – ALUO uho.

V času razstave ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnost (19. januar – 24. april) se dogodki ALUO uho odvijajo v Galeriji Jakopič, saj koncept razstave vključuje tudi prizorišča za izvajanje ustvarjalnih/pedagoških/obštudijskih dejavnosti v živo.