17. 10. 2018

Študenti ALUO nagrajeni na Mesecu oblikovanja 2018

16. oktobra 2018 se je s podelitvijo slovenskih in regionalnih oblikovalskih nagrad začel 16. Mesec oblikovanja. Med drugim so podelili nagrade Perspektivni, za prepoznavne dosežke mladih talentov, med prejemniki katerih so tudi letos študenti UL ALUO.

V kategoriji Industrijsko oblikovanje sta nagrado prejela študenta industrijskega oblikovanja Jon Schwarzmann in Tino Duralija, za robotski sesalnik, ki sta ga skupaj s Franzisko Schranz, študentko FH Oberösterreich, zasnovala tekom Erasmus+ izmenjave na Maynooth University na Irskem. S tem projektom, ki vpeljuje robotsko tehnologijo v rešitve za pomoč ljudem v tretjem življenjskem obdobju, so maja 2018 zmagali tudi v eni od osmih kategorij na RSA Student Design Awards v Londonu.

Mentor projekta je bil Anthony Cleary (Maynooth University), predlagatelj za nagrado Perspektivni pa je izr. prof. Jure Miklavc (UL ALUO).

V kategoriji Arhitektura in industrijsko oblikovanje pa so za multidisciplinarni projekt Sonaravni robotizirani hotel nagrado prejeli študenti industrijskega oblikovanja Ajda Bertok, Marko Ježek, Sanja Mikac, Mihaela Romanešen in Hana Železnik ter Tin Lasič, študent Fakultete za arhitekturo (UL FA). Hotel je zasnovan kot dvignjena platforma, ki se subtilno prilagaja izbranemu okolju s čim manj invazivnimi posegi v obstoječi ekosistem. Bistvo hotela je personalizacija, ki gostu omogoča, da si že veliko pred dopustovanjem naroči svojo konfiguracijo nastanitve in svojo tematsko sobo.

Mentor in predlagatelj nagrade je doc. Primož Jeza (UL ALUO in UL FA).

 

Vsem prejemnicam in prejemnikom iskreno čestitamo!

 

Foto: arhiv Zavod BIG