17. 2. 2017

Rupert Gole o integralni zeleni ekonomiji

Vabljeni na naslednje ALUO uho,

predavanje Ruperta Goleta z naslovom

Integralna zelena ekonomija lokalne skupnosti.

V petek, 24. februarja 2017, ob 13.00

v Centru inovativnega podjetništva NLB, Trg republike 2.

Rupert Gole je župan občine Šentrupert, ki je nastala leta 2006. Trenutno županuje svoj drugi mandat, po izobrazbi pa je arhitekt. Do leta 2011 je bil 12 let zaposlen na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani, v svoji arhitekturni praksi pa že več kot deset let uresničuje številne projekte zgrajene v lesu. V letu 2014 je bil imenovan med 52 ambasadorjev znanja v Sloveniji.

V svojem predavanju bo spregovoril o razvojnem modelu občine Šentrupert, ki je bila v letih 2011 in 2013 razglašena za najbolj inovativno slovensko občino, leta 2015 nagrajena kot razvojno najbolj prodorna občina, v letih 2012 in 2014 pa tudi kot energetsko najbolj učinkovita občina v Sloveniji. Predstavil bo primere v Šentrupertu izvedenih projektov, kot sta Muzej na prostem – kozolci Mirnske doline in nizkoenergijski leseni vrtec Šentrupert, ki dokazujejo, kako pomembno lahko arhitektura in oblikovanje vplivata na celovit razvoj lokalne skupnosti.

 

FB dogodek

 

Kaj je ALUO uho?

Dogodke ALUO uho, gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že tretjo sezono. Njihov namen je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.

 

Oblikovanje vizualije: Ana Lucija Šarič