12. 1. 2017

Odprtje razstave ALUO na Fakulteti za družbene vede

11. januarja 2017 sta na Fakulteti za družbene vede (UL FDV) potekala odprtje razstave študentov UL ALUO  in okrogla miza “Umetnost in družboslovje”, ki skupaj tvorita zadnjo v vrsti predstavitev umetniških akademij drugim članicam Univerze v Ljubljani, organiziranih s strani Sveta za umetnost UL.

Razstavo študentk in študentov UL ALUO z Oddelka za kiparstvo, Oddelka za slikarstvo in Oddelka za vizualne komunikacije sta odprla vodja Galerije FDV red. prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela in dekan UL ALUO izr. prof. Boštjan Botas Kenda. Razstavljena dela sta nato predstavila dva od mentorjev in snovalcev razstave, izr. prof. Žiga Kariž in doc. Peter Koštrun.

Za glasbeni predah sta poskrbeli študentki Akademije za glasbo (UL AG), Ana Mezgec na violini in Zala Javornik na kitari.

Na okrogli mizi z naslovom “Umetnost in družboslovje”, ki je sledila odprtju, je beseda tekla o opredeljevanju družboslovja kot znanosti, nujnosti povezovanja teh znanosti z umetnostjo in oblikovanjem, ekonomskih vidikih tega povezovanja in še marsičem. Dotaknili so se tudi pomembnosti vzpostavitve 3. stopnje študija na umetniških akademijah.

Pogovor je moderirala Aleksandra Kanjuo Mrčela, sodelovali pa so red. prof. dr. Aleš Črnič (UL FDV), red. prof. dr. Bogomir Kovač (UL EF), izr. prof. dr. Petra Černe Oven (UL ALUO), izr. prof. mag. Borut Vogelnik (UL ALUO) in Boštjan Botas Kenda.

 

Razstava je v Galeriji FDV na ogled do 6. februarja 2017.

Več fotografij z odprtja je na voljo tukaj.

 

Foto: Erik Emeršič