8. 5. 2018

MFRU bo ponovno podelil štipendijo študentu/ki ALUO

V ponedeljek, 14. maja 2018, ob 12.00 nas bo v prostorih smeri Video in novi mediji, Roška 2, obiskal Miha Horvat, koordinator Mednarodnega festivala računalniških umetnosti – MFRU. Predstavil bo natečaj, v okviru katerega MFRU že tretje leto zapored izbranim fakultetam, med njimi UL ALUO, podeljuje po eno štipendijo za najboljši študentski intermedijski projekt.

Mednarodni festival računalniških umetnosti, znan pod kratico MFRU, je v Sloveniji in tudi širši regiji v svojih začetkih opravil pionirsko delo pri predstavljanju teorije in umetniške prakse računalniške umetnosti in novih medijev ter je tako ena od osrednjih inštitucij računalniške, elektronske, novo medijske, inter(trans) medijske oziroma interdisciplinarne umetnosti v regiji, ki skrbi tako za predstavitev kot tudi za razvoj te umetnosti in teorije. Prvič je potekal leta 1995 v Mariboru. Od vsega začetka je predstavljal tudi študentsko produkcijo, od leta 2016 pa podeljuje tudi več študentskih štipendij.

Na predstavitev ste vabljeni študentke in študenti vseh smeri UL ALUO, ki vas zanima razvijanje intermedijskega projekta. Štipendija MFRU v višini 750 € vključuje tudi sodelovanje/nastop na naslednji ediciji MFRU-ja z vso dodatno tehnično podporo.

Pretekli dve leta sta štipendijo MFRU na UL ALUO prejela:

Na blogu študentov smeri Video in novi mediji si lahko ogledate tudi reportažo z MFRU 2016, ki jo je pripravil Nejc Zajec.

 

 

Foto: Marko Golnar, arhiv MFRU