28. 9. 2017

Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar

V ponedeljek, 2. oktobra 2017, ob 18.00 se bo v Zgodovinskem atriju ljubljanske Mestne hiše odprla razstava Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar, ki je nastala v sodelovanju s študenti 2. stopnje smeri Industrijsko oblikovanje UL ALUO.

DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Zbirke izdelkov nastajajo na pobudo Centra arhitekture Slovenije (CAS) v sodelovanju z različnimi fakultetami, v želji po ozaveščanju o slovenski arhitekturni in kulturni dediščini.

Zbirka spominkov in poslovnih daril Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar je tretja po vrsti in je nastala v sodelovanju z UL ALUO. Izdelke so oblikovali študenti 1. in 2. letnika podiplomskega študija industrijskega oblikovanja pod mentorstvom prof. Vladimirja Pezdirca, doc. Lidije Pritržnik in izr. prof. Jureta Miklavca na Oddelku za industrijsko in unikatno oblikovanje.

25 projektov je nastalo med seminarskim delom, ki je potekalo od 12. 10. do 23. 11. 2016 in v času katerega so predavali tudi prof. Nataša Koselj, arhitektka Majda Kregar in prof. Saša Mächtig. Projekti na izviren in duhovit način obravnavajo bogato dediščino arhitekta in profesorja Edvarda Ravnikarja. Razstavljena dela kažejo številne izrazne možnosti oblikovanja, moč komuniciranja in prenos simbolne vrednosti v uporabne izdelke.

 

Sodelujoči avtorji

  • 1. letnik MA (industrijsko oblikovanje): Žan Brezec, Ana Marie Duboković , Vesna Golob, Miha Goršin, Maja Grobler, Liza Križnar, Jure Pogačnik, Aljaž Mrak, Gal Ručigaj, Katja Tratar, Tjaša Zager;
  • 2. letnik MA (industrijsko oblikovanje): Matej Horvatič, Mihael Jenko, Katja Katona, Ajda Regali Knez, Sara Kosirnik, Uroš Kosovel, Petra Kostevc, Matjaž Poredoš, Benjamin Skapin, Marianna Tyutyunnyk, Ana Marija Vipavc, Lucija Vodopivc, Maja Wolf.

 

Razstava bo na ogled do 22. oktobra 2017. Javno vodstvo bo potekalo 7. oktobra ob 10. 00.