Študentje UL ALUO na londonskem bienalu oblikovanja (London Design Biennale)

Tino DuralijaDeja Kofol in Jon Schwarzmann, magistrski študentje industrijskega oblikovanja UL ALUO sodelujejo na letošnji spletni razstavi londonskega bienala oblikovanja (London Design Biennale), s projektom Engagencing.

Engagencing je nastala kot vizija oblikovalskih praks prihodnosti, ki upoštevajo odnose, so okolju prijazne in odzivajoče na kontekst. Od tod tudi naslov, sestavljen z besed engagment, agency in doing.

Študentje so, pod mentorstvom doc. dr. Barbare Predan in izr. prof. Jureta Miklavca,  oblikovali virtualni prostor za razvijajoče se pobude in aktivacijo osebnega udejstvovanja. Projekt o videnju oblikovalnih praks prihodnosti se tako umešča na mednarodno priznani londonski bienale oblikovanja, ki združuje svetovno prepoznavna oblikovalska imena in institucije.

Projekt izhaja iz stališča, da prihodnost oblikovanja ni v osamljenih tvorbah, temveč v razumevanju konteksta, variacij in časa, s stvaritvami, ki bodo čedalje bolj relacijske, okolju prijazne in odzivne. Cilj te interaktivne razstave je raziskati možnosti novih modalnosti praks.

 

Predstavitev in predvajanje projekta si lahko ogledate prek te povezave:

https://www.londondesignbiennale.com/tino-duralija-deja-kofol-jon-schwarzmann

 

Podrobneje o projektu študentov UL ALUO:

https://www.londondesignbiennale.com/sites/default/files/Engagencing_description.pdf

 

O razstavi na Londonskem bienalu oblikovanja:

https://www.londondesignbiennale.com/design-age-crisis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *