11. 12. 2016

Zaključek projekta Migracije – razstava študentov ALUO

V petek, 16. decembra 2016, ob 10.00 vas UL ALUO, Francoski inštitut v Sloveniji in Goethe-Institut Ljubljana vabimo na zaključek projekta Migracije – razstavo študentov UL ALUO na Trgu francoske revolucije.

Razstavo bodo odprli dekan ALUO izr. prof. Boštjan Botas Kenda, direktor Francoskega inštituta Jean-Luc Goester in predstavnik Goethe-Instituta Urban Šrimpf.

Namen projekta Migracije je bila obravnava vloge grafičnega oblikovalca v kontekstu trenutnih družbenih migracij. Kako migracijski tokovi oblikujejo, določajo profesionalnega oblikovalca? Je mogoče, da oblikovalec vpliva na migracije? Katera vizualna sredstva in nosilce lahko uporabi, kadar na globalna družbeno-politična vprašanja odgovarja s sporočili v javnem prostoru.

Na razstavi na Trgu revolucije bodo projekti študentov predstavljeni s projekcijo in pa v obliki papirnatih ladjic in letal, ki bodo lahko potovale od rok do rok vsakega mimoidočega.

Razstava bo na ogled do 23. decembra 2016.

 

***

Projekt Migracije je UL ALUO izpeljala v sodelovanju s Francoskim inštitutom Ljubljana, Goethe-Institut Ljubljana in s pomočjo Francosko-nemškega kulturnega sklada. Vključeval je dve delavnici za podiplomske študente smeri Grafično oblikovanje na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij ALUO. Mentorja delavnic pa sta bila francoski tipograf Sébastien Morlighem, profesor na šoli École Supérieure d’Art & de Design d’Amiens iz Amiensa, in nemški oblikovalec Severin Wucher, profesor na Hochscule Anhalt, Fachbereich Design Dessau, koordinatorja pa izr. prof. Domen Fras in Primož Fijavž.