10. 4. 2015

Vabilo na delavnico o izboljševanju študijskih procesov

Univerza v Ljubljani v okviru projekta Kakovost Univerza v Ljubljani (KUL) prireja delavnico z naslovom Izboljševanje študijskih procesov z metodologijo Appreciative Inquiry, ki bo potekala 22. aprila 2015 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo (UL FGG).

Appreciative Inquiry (AI) je svetovno uveljavljena metodologija za odkrivanje, spodbujanje, ustvarjanje ter razvoj sprememb in izboljšav pri posameznikih, skupinah in organizacijah, ki so jo razvili v oddelku za organizacijsko vedenje na Weatherhead School of Management univerze Case Western Reserve (ZDA). Raziskuje vitalna jedra organizacije, identificira neizkoriščene potenciale ter širi območje možnega na nivoju posameznikov ter celote.

Udeleženci delavnice bodo pridobili poznavanje ključnih načel vodenja pozitivnih sprememb z metodologijo AI, izkušnjo procesa AI, apliciranega na kakovost študijskih procesov ter motiviranost študentov, izkušnjo konstruktivnega sodelovanja med študenti, pedagoškim osebjem in podpornimi službami ter priložnost prispevati svoje uvide in ideje za izboljševanje študijskih procesov.

Delavnica je zasnovana dinamično in interaktivno; vsakdo bo povabljen k aktivnemu prispevanju izkušenj in idej. Plenarni del delavnice bo v angleščini, delo v majhnih skupinah pa bo potekalo v katerem koli jeziku, ki ga razumejo vsi v skupini. Ob pomoči slovenske strokovne ekipe bo delavnico vodila Mary Alice Arthur, ki ima več kot 20 let izkušenj vodenja skupinskih procesov izboljšav in je častna članica Mednarodne zveze moderatorjev (IAF).

Delavnica bo potekala v sredo, 22. aprila 2015, med 9. in 17. uro, na UL FGG (Jamova cesta 2, 1. nadstropje, predavalnica P-I/3).

Rok za prijavo je 17. 4. 2015, prijavnico najdete tukaj.