2. 3. 2015

UMETNOST … in soočenje umetnosti s sodobno tehnologijo

Vabljeni na drugo predstavitev umetniških akademij drugim članicam Univerze v Ljubljani, ki bo potekala na Fakulteti za računalništvo in informatiko v sredo, 11. marca 2015.

Svet za umetnost, ki je bil pred kratkim ustanovljen na Univerzi v Ljubljani, želi preko različnih dogodkov obogatiti širšo akademsko skupnost in spodbujati nove oblike prezentacije umetniških del, krepiti okolje za sodelovanje izvajalcev umetniških in neumetniških študijskih programov ter spodbujati sodelovanje z domačimi in tujimi umetniki. Univerza v Ljubljani je ena redkih svetlih izjem, katero poleg družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih, tehničnih fakultet in raziskovalnih skupin sestavljajo tudi tri umetniške akademije. To vidi kot veliko prednost in dodano vrednost primerljivim univerzam v svetu, zato želi z okroglimi mizami umetnost predstaviti tudi v širšem kontekstu in jo kot tako tudi analizirati s sogovorniki različnih področij.

S tem namenom so pripravili drugo predstavitev umetniških akademij, ki jo odlikuje zanimiv program:

 13.30–14.00

Slavnostna otvoritev, Avla Fakultete za računalništvo in informatiko

Pozdravna nagovora dekana prof. dr. Nikolaja Zimica in prorektorja Univerze v Ljubljani prof. Mateja Zupana

Predstavitev razstave študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, izr. prof. Boštjan Botas Kenda, dekan

Kulturni program:

  • Jindřich Feld (1925–2007): Miniature za violino, kitaro in harmoniko (Toccata, Serenata Interrota, Fughetta, Capriccio)

(Petra Herič, violina; Matej Lackovič, kitara; Manca Dornik, harmonika)

mentor: doc. Klemen Leben

  •  Cathy Berberian _ Stripsodija: Študenti prvega letnika Dramske igre

mentor: red. prof. Tomaž Gubenšek

14.00–16.00

Okrogla miza

 “UMETNOST … in soočenje umetnosti s sodobno tehnologijo”

Okroglo mizo bo vodil prof. dr. Franc Solina (FRI) z gosti: prof. dr. Bogomir Kovač (EF), doc. Rok Golob (AG), prof. dr. Leon Stefanija (FF), doc. Sašo Sedlaček (ALUO), red. prof. Igor Šmid (AGRFT), doc. dr. Matija Marolt (FRI) in Narvika Bavcon (FRI).

  14.00–16.00

 Projekcija kratkih filmov

Skupna predstavitev kratkih filmov študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Akademije za glasbo

Ob projekciji bo potekala tudi diskusija z avtorji.

Vzporedno z dogodkom bo od 11. marca naprej v avli Fakultete za računalništvo in informatiko potekala razstava del študentov vseh smeri študija na UL ALUO.