9. 5. 2016

Tretja razstava naših študentov v Galeriji Škuc

V sredo, 11. maja 2016, ob 20.00 vas vabimo na odprtje razstave Dvoriščno okno, tretje v nizu letnih kuriranih predstavitev študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v Galeriji Škuc.

Tretja razstava del študentov UL ALUO v Galeriji Škuc, na kateri bodo predstavljena dela študentov Maje Burja, Anje Jelovšek, Milana Ketiša, Dalee Kovačec, Toma Staniča in Sebastjana Zupančiča, prinaša novost, saj je bila k sodelovanju povabljena zunanja kustosinja, Yasmin Martin Vodopivec. Do pobude je prišlo konec niza srečanj, predstavitev, pogovorov in izmenjav mnenj, prizadevanjem pa se je pridružila želja po razširitvi perspektive z drugim pogledom.

Razstavo opredeljuje vnaprej določen format študentske razstave, za katero sta značilni heterogenost in pogosta odsotnost skupne izhodiščne točke, hkrati pa ponuja priložnost za ponovno branje in kontekstualizacijo dela v razstavnem prostoru ter iskanje skupnih polj najnovejše umetniške produkcije študentov akademije v različnih letnikih in na različnih študijskih programih.

Naslov razstave Dvoriščno okno se ne navezuje le na istoimenski film Alfreda Hitchcocka, temveč tudi na izkušnjo, kako gledamo in opazujemo, kako smo gledani in opazovani, kako preletimo s pogledom, uzremo, razločimo, pogledujemo, ogledujemo, se osredotočamo, motrimo in občudujemo, kar so dejanja, ki so značilna za umetniško in kuratorsko prakso. Nanaša se tudi na podobo okna kot umetniškega elementa za razmejevanje nejasne in zabrisane meje med notranjim in zunanjim.

Razstava bo na ogled do 20. maja 2016, sprehod po razstavi z umetniki in kuratorko pa bo potekal v četrtek, 19. maja 2016, ob 18.00.

 

Vljudno vabljeni!