19. 1. 2018

TEKSTURA – med mimesis in abstrakcijo

UL ALUO v sodelovanju s Kariernimi centri Univerze v Ljubljani med 5. in 9. februarjem 2018 organizira brezplačno delavnico spoznavanja likovnih značilnosti tekstur, ki jo bo vodila mag. Xenia Fink. Potekala bo v prostorih UL ALUO na Erjavčevi 23.

Xenia Fink je priznana nemška umetnica, ki deluje na področju grafičnega oblikovanja in ilustracije. Je avtorica številnih publikacij, redno sodeluje na skupinskih razstavah in samostojno razstavlja po svetu. Dodiplomski študij je zaključila na Burg Giebichenstein University of Art and Design, Halle (1998–2002), magisterij iz ilustracije je pridobila na University of Applied Sciences, Hamburg (2002–2005), magisterij iz likovnih umetnosti pa na Berlin University of the Arts (2006–2009). Trenutno je zaposlena na Burg Giebichenstein University of Art and Design, Halle, kjer predava risanje.

 

PROGRAM

Delavnica TEKSTURA – med mimesis in abstrakcijo je namenjena spoznavanju likovnih značilnosti tekstur in nadgradnji elementov, ki jih študenti UL ALUO obravnavajo pri predmetih Risanje in Slikanje. V sklopu delavnice bo pojem teksture obravnavan z različnih vidikov: od umetnostne zgodovine in teorije do senzoričnih aspektov teksture, ki se kažejo skozi specifiko njene fenomenologije. Delavnica bo tematizirala razliko in prekrivanje pojmov, kot so tekstura, raster, točkovne matrice, vzorec, in obravnavala z njimi povezano vlogo ritma in repeticije v različnih likovnih manifestacijah.

Praktični del delavnice bo osnovan na specifičnih vajah v risarskih tehnikah (2-3 dni) in individualnem delu (2-3 dni). Po teoretični prezentaciji se bo torej praktični del osredotočal na reprezentacijske modele študij po naravi in obravnavo abstraktnih tekstur v različnih tehnikah.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Uvod in organizacija delavnice: izr. prof. mmag. Ksenija Čerče
Koordinacija: Mateja Vidrajz

 

PRIJAVA

Elektronske prijave bodo odprte do 1. februarja 2018, na povezavi TUKAJ.
Zaradi omejenega števila mest (25) je za vse, ki se prijavijo, udeležba OBVEZNA.

 

 Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.