7. 12. 2018

Teden Univerze: Prešernova nagrada za Mašo P. Žmitek

Od 3. do 7. decembra 2018 je potekal letošnji Teden Univerze v Ljubljani, v sklopu katerega so bili nagrajeni tudi dosežki študentov in pedagogov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO). Maša P. Žmitek, ki je nedavno magistrirala na smeri Ilustracija, je prejela Prešernovo nagrado UL.

V sredo, 5. decembra, je rektor UL prof. dr. Igor Papič podelil Prešernove nagrade študentkam in študentom UL, najvišje nagrade za samostojnost, izvirnost in znanstvena odličnost. Mag. Maša P. Žmitek je Prešernovo nagrado prejela za delo “Megafavna kenozoika, razred: sesalci“, ki je nastalo pod mentorstvom doc. mag. Marije Nabernik in prof. Eduarda Čehovina.

Dan pozneje, 6. decembra, je potekala podelitev priznanj študentom UL za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti. Za kratki film “Oblikovana utopija”, realiziran pod mentorstvom doc. dr. Barbare Predan za lansko državno proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, so priznanje prejeli naše študentke in študenti smeri Industrijsko oblikovanje: Simon Bregar, Eva Garibaldi, Lin Gerkman, Jakob Koncut in Tjaša Mužina.

Industrijskemu oblikovalcu in našemu upokojenemu profesorju Vladimirju Pezdircu pa je rektor podelil naziv zaslužnega profesorja, za pomemben prispevek k razvoju znanstvene panoge ter za predano opravljanje pedagoškega in mentorskega dela.

 

Vsem nagrajencem s ponosom čestitamo!

 

 

Avtor fotografij: Foto studio NORA d. o. o.