11. 4. 2018

Študentka UO Zala Zagoršek finalistka bienala Emerge 2018

Zala Zagoršek, dodiplomska študentka 3. letnika smeri Unikatno oblikovanje / steklo in keramika UL ALUO, je postala finalistka prestižnega mednarodnega bienalnega natečaja Emerge 2018 v organizaciji Bullseye Glass Co. v Združenih državah Amerike.

S tem je bila uvrščena med najboljše diplomante na področju umetnosti stekla v svetu, kar ji prinaša sodelovanje na elitni razstavi Emerge 2018, ki se odpre 23. junija 2018 v Bullseye Gallery v Portlandu, ZDA.

Za uspeh ji iskreno čestitamo!

Na natečaj se je prijavila s projektom, ki je nastal v zimskem semestru 2017/18 pod mentorstvom prof. mag. Tanje Pak. Ob prijavi je o svojem delu zapisala:

“Glass is material of many contradictions. That is why many people find it cold and hard to combine with other materials. In my work, I have tried to combine wood and glass in defined composition that is esthetical and also functional. Dialog between two so different materials is like dialog between people. It works if it is done with sensibility and is well thought through. For I find dialog the most important aspect of human interaction with which problems can be solved and happiness can be established.”

To je že drugi dosežek študentk smeri Unikatno oblikovanje na bienalu Emerge, leta 2016 se je med finaliste uvrstila Nina Podobnikar.

 

 

Delo na fotografiji: Zala Zagoršek, 2018; tehnična pomoč: Tine Kalač; foto: Sara Rman