8. 1. 2019

Zlata nagrada NEW TALENT 2019 v roke študentu ALUO

Rok Malovrh, naš nedavno diplomirani študent 1. stopnje grafičnega oblikovanja, je na NEW TALENT ANNUAL 2019, enem največjih svetovnih oblikovalskih natečajev, ki ga razpisuje ameriška založba Graphis iz New Yorka, osvojil zlato nagrado

GOLD AWARD je Rok prejel za svoje diplomsko delo z naslovom “Promocijski videospoti ob 100. obletnici Bauhausa”, ki ga je uspešno zagovarjal novembra 2018. V projektu, ki je bil izveden pod mentorstvom prof. Eduarda Čehovina in asist. Damirja Birse, je s tremi videospoti (spodaj) povzel zgodovinski vpliv in oblikovna načela znamenite arhitekturne in oblikovalske šole Bauhaus. Avtorsko glasbo je prispeval Florjan Kavčič. Več o projektu si lahko preberete tukaj.

To je že tretji zaporedni uspeh UL ALUO na tekmovanju NEW TALENT, saj so naši študenti leta 2018 prejeli srebrno nagrado in nagrado za posebne zasluge za projekta “Pop-up knjiga”, leta 2017 pa srebrno nagrado za projekt “Ustvarimo Shakespeara”.

Med finaliste letošnjega tekmovanja je bilo uvrščenih samo pet evropskih šol (poleg UL ALUO še s Švedske, iz Velike Britanije, Španije in Nemčije). Podeljene so bile le tri zlate nagrade, med njimi Rokova, nagrajena dela pa bodo objavljena tudi v knjigi GRAPHIS NEW TALENT ANNUAL 2019.

 

Roku in mentorjema iskreno čestitamo!