11. 4. 2016

Slovesna podelitev nagrade in priznanj Riharda Jakopiča 2016

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU), Moderna galerija in Slovensko društvo likovnih kritikov vas vljudno vabijo na slovesno podelitev Nagrade in priznanj Riharda Jakopiča za leto 2016, ki bo v torek, 12. aprila 2016, ob 20.00 v Moderni galeriji v Ljubljani, Cankarjeva 15.

Letošnja dobitnica največje nagrade za likovno in vizualno umetnost pri nas, nagrade Riharda Jakopiča 2016, je akademska slikarka in grafičarka, pedagoginja in publicistka Tinca Stegovec, ki je večino svojega opusa posvetila ustvarjanju v grafiki. Priznanji Riharda Jakopiča, ki jih letos podeljujejo četrtič in so namenjena mlajšim umetnikom ali za posebne projekte in dosežke na področju likovne umetnosti, pa za leto 2016 prejmeta akademska slikarja, magistra umetnosti Mito Gegič in Sanela Jahić.

Vsem trem dobitnikom, ki so tudi alumni UL ALUO, iskreno čestitamo!

Slavnostni gost na podelitvi bo akademik dr. Boštjan Žekš, ki bo nagrade tudi podelil. Program na podelitvi bo povezoval igralec Marko Mandić.

Ustanovitelji nagrade (1969) so ZDSLU, UL ALUO in Moderna galerija, pozneje se jim je pridružilo tudi Slovensko društvo likovnih kritikov.

Vljudno vabljeni!