20. 2. 2018

S podporo Kariernih centrov izvedeni še dve delavnici

V februarju 2018 sta na UL ALUO potekali dve večdnevni brezplačni delavnici za študente in zunanje udeležence – delavnica spoznavanja likovnih značilnosti tekstur s Xenio Fink in tipografska delavnica z Rainerjem Erichom Scheichelbauerjem. Organizacijo obeh so omogočili Karierni centri Univerze v Ljubljani.

Delavnica TEKSTURA – med mimesis in abstrakcijo, ki je potekala od 5. do 9. februarja, je bila namenjena ukvarjanju s prekrivanjem pojmov tekstura, raster, točkovne matrice in vzorec ter obravnavi z njimi povezane vloge ritma in repeticije v različnih likovnih manifestacijah. Pri praktičnem delu so se udeleženci osredotočili na abstraktne teksture v različnih tehnikah in na reprezentacijske modele študij po naravi, za kar so obiskali tudi Prirodoslovni muzej Slovenije. Delavnico je vodila nemška umetnica Xenia Fink, ki deluje na področju grafičnega oblikovanja in ilustracije.

Tipografsko delavnico pa je med 14. in 17. februarjem vodil avstrijski tipograf Rainer Erich Scheichelbauer, član skupine razvijalcev tipografskega orodja Glyphs. Poleg predavanja Naredi razliko s pisavami – Oblikovanje pisav in politika so bili udeleženci deležni celostnega spoznavanja produkcijskega procesa fontov, od skiciranja, risanja, vektorizacije, kreiranja komponent in testiranja fontov, do naprednih tehnik,  uporabe v Illustratorju, InDesignu in animacije v spletnem brskalniku.

 

Organizacija delavnic: izr. prof. mmag. Ksenija Čerče (Tekstura); izr. prof. Domen Fras (Glyphs)
Koordinacija: Mateja Vidrajz

 

 Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.