17. 12. 2015

Razstava študentov smeri UO / Steklo in keramika

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) in Svet za umetnost UL vas vabita na odprtje razstave študentk in študentov smeri Unikatno oblikovanje / steklo in keramika, ki bo v torek, 22. decembra 2015, ob 13.30 v Balkonski dvorani Galerije UL, Kongresni trg 12.

S pričujočo razstavo se na rektoratu UL nadaljuje ciklus predstavitev oddelkov in smeri študija na UL ALUO v okviru Sveta za umetnost. Slavnostno odprtje bodo pospremili rektor UL prof. dr. Ivan Svetlik, dekan UL ALUO izr. prof. Boštjan Botas Kenda in vodja smeri Unikatno oblikovanje / steklo in keramika prof. mag. Tanja Pak.

 

Prof. mag. Tanja Pak je o razstavi povedala:

“Študentke in študentje smeri steklo in keramika nenehno raziskujejo lastne (z)možnosti in zmožnosti lastnega jaza, globine njihovega delovanja, čutenja in znanja. To je široko polje vsega, kar mislijo in čutijo, kar zaznajo – in je njihov odziv v materialu, njihovi nežni dotiki površine stekla, hkrati pa spopadanje s širšim arhitekturnim in drugim prostorom okoli njih. Svoje ideje znajo in zmorejo realizirati v materialu, s katerim se nenehno preskušajo in spogledujejo hkrati. Veseli me njihova drznost, da si upajo biti drugačni, samosvoji, da si upajo izzivati, spraševati, preizkušati, a tudi braniti in prevzeti odgovornost, ne nazadnje pa tudi pasti in spet vstati. Skupaj odpiramo vrata in verjamem, da bodo stopali trdno po samosvoji poti in premikali razumevanje stekla kot medija v oblikovanju in umetnosti v Sloveniji.”

 

Vljudno vabljeni!

 

Oblikovanje vizualije: Gaja Kodrič