18. 8. 2017

Razpis za tutorje za tuje študente 2017/18

Študentke in študenti UL ALUO, še do 25. avgusta se lahko prijavite na razpis za tutorje za tuje študente v študijskem letu 2017/18 in pomagate našim študentom iz tujine.

Tutorji študenti tujim študentom pomagajo pri administrativnih zadevah, jih sprejmejo ob prihodu v Slovenijo in jim pomagajo pri iskanju nastanitve. Poleg tega jih usmerjajo skozi študij, jim svetujejo, predstavijo obštudijsko dogajanje, jih obveščajo o različnih dogodkih, lahko pa se z njimi družijo tudi v prostem času in jim tako pomagajo pri vključevanju v slovensko okolje.

 

Kdo lahko postane TUTOR študent?

Tutor študent je lahko vsak študent 1. ali 2. stopnje študija na UL ALUO, ki je uspešno zaključil prvi letnik študija in se je pred nastopom funkcije tutorja študenta udeležil usposabljanja za tutorje. Mandat tutorja študenta traja eno študijsko leto in se lahko podaljša.

 

Zakaj je dobro biti TUTOR študent?

Tutorji študenti s svojim delom širijo poznanstva po celem svetu, krepijo svoje znanje tujih jezikov, pridobijo pomembne informacije o drugih institucijah, ki jim lahko koristijo pri njihovi nameri za študij v tujini, prav tako pa tutorstvo predstavlja dodatno kvaliteto na CV-ju.

Tutorji bodo za svoje aktivno delo nagrajeni tudi z dodatnimi točkami pri morebitni prijavi na razpis za  Erasmus+ študijsko izmenjavo ali prakso, prejeli bodo potrdilo o opravljenem tutorstvu in tutorstvo bo vpisano v prilogi k diplomi, ki je lahko dobro priporočilo za bodočega delodajalca ali za študij v tujini. Nenazadnje bo uspešno zaključeno tutorstvo nagrajeno tudi s knjižno nagrado.

 

Kako se prijaviš?

Če si želiš nepozabnih izkušenj in novih poznanstev iz tujine, ne odlašaj in se prijavi, najpozneje do 25. avgusta 2017.

K prijavi na razpis moraš priložiti:

  • izpolnjeno prijavnico (v priponki spodaj),
  • motivacijsko pismo.

Kandidati naj svoje prijave z motivacijskim pismom posredujejo Službi za podiplomski študij in mednarodno sodelovanje UL ALUO, na naslov Erjavčeva 23, 1000 Ljubljana ali na e-naslov jasmina.zajc@aluo.uni-lj.si, s pripisom »TUTOR«.

 

Rok za prijavo na razpis je 25. avgust 2017!