22. 2. 2017

Natečaj za predlog skulpture za nagrado Piranesi

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) in Organizacijski odbor konference Piranski dnevi arhitekture razpisujeta natečaj za pripravo osnutka/skulpture za nagrado Piranesi. Na razpis se lahko prijavijo študenti UL ALUO in Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani.

Piranski dnevi arhitekture (PDA) so mednarodna arhitekturna konferenca z eno najdaljših tradicij na svetu. Del konference je mednarodna arhitekturna nagrada Piranesi, s katero se nagrajuje najboljše arhitekturne realizacije, nastale v zadnjih dveh letih na področju srednje Evrope. Nagrada se imenuje po italijanskem umetniku iz 18. stoletja Giovanniju Battista Piranesiju (1720-1778), čigar družina prihaja iz Pirana.

Vabljeni na predstavitev PDA in natečaja, ki bo potekala v četrtek, 23. februarja 2017, ob 12.00 v prostorih UL ALUO na Erjavčevi 23 ter ob 14.00 v prostorih UL ALUO na Dolenjski 83.

Vsa dodatna vprašanja lahko do 17. marca naslovite na: spela.kuhar@guest.arnes.si.

 

RAZPIS

Naročnik želi pridobiti novo skulpturo, ki bo odsevala duh in tradicijo Piranskih dnevov arhitekture in bo primerna za svečano javno podelitev. Na razpis za predlog skulpture za nagrado Piranesi se lahko prijavijo študenti UL ALUO in Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Svoje predloge naj oddajo v obliki makete/modela/skulpture v naravni velikosti iz poljubnega materiala. Dela morajo prispeti do petka, 14. aprila 2017.

Podrobna navodila v priponki spodaj.

Nagrade v bruto znesku:

1. nagrada – 500 EUR (ter pogodba za izvedbo)
2. nagrada – 200 EUR
3. nagrada – 100 EUR

 

Po zaključenem natečaju bodo vsi prispeli predlogi od 19. do 25. aprila 2017 razstavljeni v prostorih Oddelka za Industrijsko in unikatno oblikovanje UL ALUO (Dolenjska 83, 2. nadstropje), novembra 2017 pa tudi v Piranu, v okviru 35. Piranskih dnevov arhitekture.