20. 4. 2016

Projekt naših študentov razstavljen v MGL

V Gledališki pasaži MGL Mestnega gledališča ljubljanskega je od 19. aprila 2016 na ogled sestavljeni billboard portret Williama Shakespeara, projekt študentk in študentov podiplomskega študija na Oddelku za industrijsko in unikatno oblikovanje ter Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij UL ALUO.

Pod mentorstvom prof. Eduarda Čehovina so v čast 400. obletnici smrti Williama Shakespearea ustvarili sestavljeno knjigo, v kateri je vsak od študentov oblikoval dve A4 strani. Na prvi strani so z oblikovalsko-ilustrativno rešitvijo po lastnem izboru interpretirali vsak svoj fragment portreta Williama Shakespearea, za drugo stran pa so morali izbrati in tipografsko oblikovati Shakespeareov citat, ki se z njihovo interpretacijo fragmenta vsebinsko ujema. Vsi fragmenti portreta v sestavljeni knjigi skupaj tvorijo sestavljeni billboard oziroma portret Williama Shakespearea velikosti 251 x 189 centimetrov.

 

Shakespeare v MGL_2

 

 

Avtorji

Natalija Ambrožič, Matija Cipurić, Anja Držanič, Filip Đurić, Manca Flajs, Blaž Habijanič, Selma Hafizović, Teja Jalovec, Urška Kadunc, Barbara Kocjančič, Nejc Koželj, Tjaša Kroflič, Matic Lenaršič, Vanja Lojen, Danilo Milovanović, Urška Preis, Waseem Qandah in Maša Žmitek.

 

Foto: arhiv MGL