12. 12. 2014

Priznana Lynne Elvins iz prve roke o design managementu

Na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani je 7. novembra gostovala priznana design svetovalka Lynne Elvins, ki je specializirana za design management v malih in srednje velikih podjetjih.

Elvinsova se ukvarja se s podporo upravljanju poslovnih odločitev in strategij, ki spodbujajo inovacije in ustvarjajo učinkovito načrtovane izdelke, storitve, komunikacije, okolja ter uspešne znamke. O tem je predavala tudi študentom 2. in 3. letnika ALUO, pri čemer se je osredotočila predvsem na dobre prakse in kaj gre lahko v malih podjetjih narobe, če ne vključujejo designa. Pojasnila je tudi, kako lahko pomagamo malim podjetjem, da vidijo veliko dodano vrednost designa za njihovo poslovanje.

Lynne Elvins  je članica Inštituta za trajnostni razvoj (ISD) pri organizaciji Design Wales. Diplomirala je iz design managementa na britanskem Surrey Institute of Art & Design ter delala kot design svetovalka Design programa. Je tudi ena od nacionalnih design svetovalk britanskega Design Councila. S specializacijo za trajnostni design je postala senior svetovalka za trajnostne inovacije foruma za prihodnost (Forum for the Future), kjer je sodelovala pri razvoju orodja za oceno racionalizacije življenjskega cikla izdelkov in storitev – projekta, ki je bil nagrajen z ICI nagrado za inovacije.