12. 4. 2017

Pristop k čiščenju in odstranjevanje filmotvornih materialov 2017

Oddelek za restavratorstvo UL ALUO ponovno gosti strokovnjaka za področje čiščenja slik in polikromirane plastike dr. Paola Cremonesija. Pod njegovim vodstvom bo od 3. do 6. maja 2017 potekala 4-dnevna delavnica s predavanji in praktičnimi primeri.

Delavnica Pristop k čiščenju in odstranjevanje filmotvornih materialov bo potekala v okviru predmeta Čiščenje – materiali in metode na magistrskem študijskem programu 2. stopnje (UL ALUO). Predstavljeni bodo vodni sistemi čiščenja (voda, gelirna sredstva, kisline in baze) in uporaba kombiniranih sistemov organskih topil ter vode (emulzije).

Predavanja v okviru delavnice poleg študentom rednega študija na UL ALUO namenjamo tudi vsem konservatorjem-restavratorjem, ki se strokovno ukvarjajo s konserviranjem-restavriranjem premičnih slik in polikromirane plastike, še posebej diplomantom, ki so zaključili študij restavratorstva na UL ALUO.

Program celotne delavnice najdete tukaj.

 

PREDAVANJA

Predavanja so brezplačna, na njih se prijavite TUKAJ.

Potekala bodo po programu, 3. in 5. maja 2017, v prostorih ZVKDS, Restavratorskega centra, na Poljanski 40 v Ljubljani.

Število mest za predavanja je omejeno na 20, prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. Udeleženci predavanj bodo gradivo prejeli naknadno, po elektronski pošti.

Rok za prijavo je 24. april 2017.

 

PRAKTIČNI DEL DELAVNICE

Praktični del delavnice je namenjen samo študentom UL ALUO in je financiran s strani Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Zunanji slušatelji v primeru zanimanja pišite na e-naslov: lucija.mocnikramovs@aluo.uni-lj.si.

 

DODATNE INFORMACIJE

Celotna delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Pridružujemo si pravico do manjših sprememb urnika. O morebitnih spremembah boste pravočasno obveščeni na vaš e-naslov.

Za dodatne informacije o poteku delavnice pišite na lucija.mocnikramovs@aluo.uni-lj.si.

 


 

1 2 3

Gostujoči tuji strokovnjaki Univerze v Ljubljani 2016-2018.
Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.