24. 2. 2015

Poleti na izpopolnjevanje v tujino

V zadnjih dneh so številne univerze objavile programe poletnih šol, kjer se dopolnjujejo pridobivanje novih znanj in izkušenj, utrjevanje tujega jezika, navezovanje stikov in pridobivanje novih poznanstev.

Zadnja tri leta je Utrechtska mreža (Utrecht Network) ponudila serijo poletnih šol na temo svobode, enakosti in bratstva. Letošnja poletna šola poteka pod geslom bratstva in dviguje vprašanja o tem, kaj je ostalo od temeljnih vrednot francoske revolucije. Udeleženci bodo med  5. in 11. julijem 2015 v Antwerpnu v Belgiji raziskovali, kako ključne vrednote sodobne evropske demokracije oblikujejo našo trenutno družbo in kako naslavljamo trenutne izzive. Poletna šola je interdisciplinarna in se ukvarja z inovativnimi učnimi metodami (obiski na terenu, učnih ekipa, interakcije z lokalnimi partnerji itd.).

Rok za prijavo po znižani ceni 400 evrov, ki vključuje nastanitev in polni penzion, kurikularne in druge dejavnosti, je 15. marec 2015. Po tem datumu je cena 450 evrov, sicer pa so prijave možne do 30. aprila 2015. Več o programu in prijavah izveste na povezavi http://lefsummerschool.eu/.

Svoj program izmed množice ponujenih pa si lahko izberete tudi na washingtonski univerzi Georgea Washingtona. Več o tem na http://summer.gwu.edu/international.

Poletne šole so razpisali tudi na češki Univerzi Tomas Bata v Zlinu. Rok za predprijave je 30. april 2015. Več o tem na http://www.summerschools.utb.cz/.