6. 3. 2018

Papirologija II

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO)

vas vljudno vabi na odprtje razstave

študentk in študentov Oddelka za slikarstvo Papirologija II,

ki bo v sredo, 14. marca 2018, ob 18.00

v Galeriji Media Nox, Židovska ulica 12, Maribor.

Razstava Oddelka za slikarstvo z naslovom Papirologija, ki je bila jeseni 2017 na ogled v ljubljanski Galeriji Equrna, se seli v Maribor. Odprtje bo ob 18.30 pospremil performans študentk kiparstva Maje Burja in Urške Aplinc z naslovom Variable.

 

O razstavi

V pripravi na to razstavo se je izbira del umetnikov že v izhodišču odvijala z različnih vidikov, z namenom, da se ne le prikažejo različne in raznolike rabe risbe oziroma papirja, ampak da se dobi tudi uvid v tisto, kar se dogaja in nastaja tukaj in zdaj. Rezultat je pričujoča razstava del, ki segajo od skic na papirju prek eksperimentalne risbe in slike na papirju do samostojnih del z risbo in podobami. Danes so razstave s podobnim pristopom – z razstavljanjem risarskih del in vizualnih idej – pogosta praksa evropskih muzejev in galerij, tudi zato, ker ravno skozi take postavitve dobivamo uvide v umetniške svetove, v temelje in razloge različnih imaginacij, ter si tako laže razlagamo umetniške procese.

Izr. prof. Bojan Gorenec

 

Avtorji:

Lea CULETTO, Polona DROBNIČ, Manuel FABRIS, Rok HORVAT, Meta HROVAT, Tina KONEC, Dalea KOVAČEC, Blažka KRIŽAN, Branko LAZOVIČ, Blaž MIKLAVČIČ in Helena TAHIR.

 

Mentorji:

prof. mag. Jože Barši, izr. prof. mag. Ksenija Čerče, doc. mag. Robert Černelč, izr. prof. Bojan Gorenec, izr. prof. Marijan Gumilar, izr. prof. Sergej Kapus, asist. mag. Andrej Kamnik, izr. prof. mag. Žiga Kariž, izr. prof. Zmago Lenárdič, izr. prof. Sašo Sedlaček in prof. mag. Tugomir Šušnik.

 

 

FB dogodek

 

Razstava bo odprta do 12. maja 2018.

 

Naslovno delo: Blažka Križan, Brez naslova, rezljan papir, 71 x 69 cm, 2017.