14. 12. 2015

Odvilo se bo prvo ALUO uho

Vljudno vabljeni na prvi dogodek ALUO uho! V petek, 18. decembra 2015, bo v predavalnici 118 na Oddelku za oblikovanje, Dolenjska cesta 83, potekala delavnica z naslovom Podjetništvo kot karierna pot mladega oblikovalca, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem.

 

Kaj je ALUO uho?

UL ALUO na vseh svojih oddelkih redno prireja obštudijske dejavnosti na najrazličnejših področjih, ki jih danes zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja. Te dogodke namenjamo svojim študentkam in študentom pa tudi širši publiki. Vsa predavanja, diskusije, okrogle mize in delavnice v tem okviru, na katerih se z različnimi vidiki naših delovnih področij ukvarjamo predvsem govorno in zvočno, torej slišno, smo se z letošnjim študijskim letom odločili združiti pod skupnim imenom – ALUO uho.

 

Prvi dogodek ALUO uho bo podjetniška delavnica

Mesto prvega dogodka, ki ga predstavljamo kot ALUO uho, pripada delavnici Podjetništvo kot karierna pot mladega oblikovalca. Pripravili smo jo v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem. Udeleženci delavnice bodo izvedeli, kako narediti prvi korak na samostojno podjetniško pot, katere kompetence je v tem primeru pomembno krepiti, kakšni izzivi se pri tem pojavljajo in kdo jim lahko nudi podporo. Gostili bomo Mino Arko in Mateja Stevanoviča.

Mina Arko je mlada grafična oblikovalka, ki svoja znanja že več let uspešno uporablja v praksi. Je diplomantka UL ALUO, svoje izobraževanje je nadaljevala na Finskem, kjer je magistrirala na Aalto University v Helsinkih. Sodelovala je pri številnih kreativnih projektih, trenutno pa svoje ideje udejanja v startup podjetju Chariyo. Z nami bo govorila o svojih oblikovalskih in podjetniških izkušnjah.

Matej Stevanovič je vodja projektov v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju. Je prvi stik za vse, ki se želijo pogovoriti o zagonu svoje poslovne ideje, izvaja strokovne delavnice s področja razvoja poslovnih idej in svetuje startupom. Predstavil nam bo podporno okolje, možne finančne spodbude ter sodobne pristope v podjetništvu.

Si želite realizirati svoje ideje? Vas zanima samostojna podjetniška pot? Vabljeni na prvo ALUO uho!

FB dogodek

 

Kmalu po novem letu pa sledijo nadaljnji ALUO uho dogodki, še z mnogih drugih področij, povezanih z likovnimi umetnostmi in oblikovanjem…