4. 12. 2017

Odprtje razstave Sreča je v knjigah, sreča je v slikanicah

3. decembra 2017 se je v Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) odprla razstava Sreča je v knjigah, sreča je v slikanicah, posvečena 100. obletnici prve slovenske slikanice, povesti Martin Krpan z Vrha. Na njej se predstavljajo tudi študenti UL ALUO.

Za razstavo avtoric Milene Mileva Blažić in Judite Krivec Dragan so študenti 1. in 2. stopnje UL ALUO pri predmetih na smeri Ilustracija, pod mentorstvom doc. mag. Marije Nabernik, doc. Suzane Bricelj, asist. mag. Andreja Kamnika in asist. Tanje Semion, pripravili več projektov na temo Martina Krpana (Domišljijska diorama, Glavni junak, Sestavljanka, Družabna igra, Karte, Animiranka).

Uvod v slavnostno odprtje razstave je bila podelitev Trubarjevega priznanja za najpomembnejše prispevke k ohranjanju nacionalne pisne kulturne dediščine, ki ga je prof. Miranu Hladniku podelil minister za kulturo Anton Peršak. Na dogodku so spregovorile tudi ravnateljica NUK Martina Rozman Salobir, dekanja UL ALUO izr. prof. mag. Lucija Močnik Ramovš in prof. dr. Milena Mileva Blažić.

 

Deli razstave v Razstavni dvorani NUK, na Plečnikovem hodniku in pred Veliko čitalnico NUK so na ogled do 28. februarja 2018, del razstave v Kavarni NUK pa do 3. februarja 2018.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 

 

Foto: Sara Vatovec; fotografija s prejemnikom Trubarjevega priznanja: Milan Štupar (arhiv NUK)