26. 4. 2018

Odprtje razstave Punčke iz cunj, ki rešujejo življenja otrok

25. aprila 2018 se je v Desnem atriju ljubljanske Mestne hiše odprla dobrodelna razstava Punčke iz cunj, ki rešujejo življenja otrok. Koncept in postavitev razstave so oblikovali podiplomski študenti industrijskega oblikovanja UL ALUO.

UNICEF Slovenija je pri snovanju razstave Punčk iz cunj k sodelovanju povabil študentke in študente 2. letnika podiplomskega študija smeri Industrijsko oblikovanje UL ALUO. Ti so tekom letnega semestra študijskega leta 2017/18 pod mentorstvom izr. prof. Jureta Miklavca oblikovali inovativno celostno rešitev za koncept in postavitev razstave.

Osnovno naloga, ki so si jo študenti zadali, je bila preseči apatičnost in skepso sodobnega človeka v odnosu do dobrodelnih organizacij. Izpostavili so princip pozitivnega nagovora obiskovalcev in edinstven način povezav med vsemi vpletenimi v to dobrodelno akcijo: UNICEF-om, prostovoljci oz. izdelovalci punčk, donatorji oz. posvojitelji punčk ter otroki po svetu, ki na ta način prejmejo učinkovito neposredno pomoč.

Dragocenost tega povezovanja ponazarjajo pisane vrvice, v postavitev pa je vključena tudi danost prostora, starinski vodnjak. Vsak obiskovalec, ki bo kupil punčko, bo s svojo vrvico preko vodnjaka (sebe) simbolično povezal pletilni kotiček prostovoljcev na eni strani in zemljevid sveta na drugi strani (atrija).

 

Avtorji:

Žan Brezec
Ana Marie Dubokovič
Vesna Golob
Maja Grobler
Matej Horvatić
Sara Kuret
Liza Križnar
Jure Pogačnik
Katja Tratar
Tjaša Zager

 

Več fotografij z dogodka si lahko ogledate tukaj.

Razstava bo na ogled do 10. maja 2018.