24. 4. 2017

Odprtje razstave LokoMotivi

20. aprila 2017 se je na Fakulteti za strojništvo (UL FS) v okviru tematskega dogodka Železnice na Slovenskem odprla razstava LokoMotivi diplomantke smeri Ilustracija UL ALUO Polone Filiplič.

Dogodek v organizaciji Alumni kluba UL FS se je začel s pozdravnima nagovoroma dekana UL FS prof. dr. Branka Široka in dekana UL ALUO izr. prof. Boštjana Botasa Kende. Sledilo je predavanje ravnatelja Železniškega muzeja Mladena Bogića o razvoju železnic, za tem pa odprtje razstave, na katerem sta poleg avtorice Polone Filiplič spregovorila tudi njena mentorja doc. mag. Marija Nabernik in izr. prof. Boštjan Botas Kenda.

Dogodek je povezoval predsednik Alumni kluba UL FS prof. dr. Mihael Sekavčnik, kitarski glasbeni vložek pa je prispevala študentka Akademije za glasbo (UL AG) Maja Vrbnjak.

LokoMotivi prikazujejo izbor tehnično prelomnih, zgodovinsko pomembnih in likovno zanimivih lokomotiv od začetka javne železnice do danes. Na ogled so tehnične ilustracije lokomotiv iz preteklih obdobij in časovnica razvoja vozil.

 

Razstava je v avli Fakultete za strojništvo odprta do 19. maja 2017.

Več fotografij z dogodka si lahko ogledate tukaj.

 

Foto: Željko Stevanić