16. 7. 2015

Odprte prijave na 7. Brumen

Objavljen je bil razpis za 7. bienale vidnih sporočil Slovenije, ali krajše 7. Brumen. Namen Bienala je vzpostaviti kriterije odličnosti na področju oblikovanja vidnih sporočil, spodbuditi rast in promocijo kakovosti le-teh ter zvišati raven vizualne kulture. Prijave so možne do vključno 9. septembra 2015.

Razpis si lahko preberete tukaj, prijava poteka izključno elektronsko, prek spletnega obrazca. Vpis del je možen do vključno 9. septembra 2015, sodelujejo lahko vsa dela, realizirana med 12. 9. 2013 in 9. 9. 2015.

Novost 7. Brumna je razširitev kategorij na področje digitalnih medijev, s katerimi se pokriva hiter razvoj in rast posameznih področij digitalnega komuniciranja. Tako se želi pripomoči k dvigu kakovost vizualnih sporočil na polju ekomunikacij, ki so zaradi poplave informacij, priročnih orodij in posledično vse več amaterskih ustvarjalcev še bolj podvržene slabim praksam. Prav zato je toliko bolj pomembno izpostavljati dobre, se iz njih učiti in nenazadnje spodbuditi promocijo kakovostnih vizualnih rešitev sodobnega časa. Med novostmi sta tudi kategorija prostorske grafične rešitve in študentsko delo za študentsko nagrado, ki se bo podelila za nerealizirano najboljše delo, torej bo nagrajena le idejna zasnova.

Finaliste, ki bodo predstavljeni na razstavi Bienala, in prejemnike nagrad bo izbrala petčlanska mednarodna žirija, sestavljena iz priznanih strokovnjakov – teoretikov in praktikov s področja oblikovanja vidnih sporočil. To so Liza Enebeis (Nizozemska), Michel Bouvet (Francija), Leonardo Sonnoli (Italija), Max Gadney (Velika Britanija) in Artur Rebelo (Portugalska). Tako bo vzpostavljena visoko raven nagrajenih del in neodvisnost ocenjevanja.

Odprtje 7. bienala vidnih sporočil Slovenije in slavnostna razglasitev letošnjih nagrajencev bo 20. oktobra 2015 v Narodni galeriji v Ljubljani.