6. 6. 2016

Naši profesorji razstavljajo na Japonskem in Kitajskem

Dela naših profesorjev gostujejo tudi na Japonskem – junija na razstavi Japan and Slovenia – Dynamism of Beauty, oktobra na razstavi Glass Kanazawa 2016. Na Kitajskem pa bodo dela treh profesorjev na ogled septembra, v okviru razstave The Earth Is Flat v Pekingu.

 

Japan and Slovenia – Dynamism of Beauty

V Takamatsu City Museum of Art v Kagawi na Japonskem se je 2. junija 2016 odprla razstava “Japan and Slovenia – Dynamism of Beauty”, posvečena japonsko-slovenskemu prijateljstvu ob 25. obletnici samostojnosti Slovenije.

Razstavljena so dela japonskih in slovenskih umetnikov, med njimi tudi mnogih zdajšnjih in nekdanjih profesorjev UL ALUO: Emerika Bernarda, Janeza Bernika, Bogdana Borčića, Hermana Gvardjančiča, Andreja Jemca, Jožefa Muhoviča, Franca Novinca, Branka Suhyja in Draga Tršarja.

Razstava je na ogled do 12. junija 2016. Več fotografij z odprtja si lahko ogledate tukaj.

Dynamism of beauty

 

Glass Kanazawa 2016

Delo Breath naše profesorice Tanje Pak bo predstavljeno na trienalni razstavi sodobne skulpture in oblikovanja v steklu Glass Kanazawa 2016 na Japonskem, enem največjih svetovnih selekcioniranih pregledov na tem področju. Razstava bo v mestu Ishikawi na ogled v oktobru 2016, nato potuje še v mesto Notojimo, kjer bo na ogled do 29. januarja 2017.

 

Breath_Tanja Pak

Tanja Pak, Breath; foto: Neža Oblak

 

The Earth Is Flat | Zemlja je ploščata

3. junija 2016 se je v UGM l Umetnostna galerija Maribor odprla razstava The Earth Is Flat | Zemlja je ploščata. Sodeluje osem mednarodno priznanih sodobnih kitajskih in slovenskih umetnikov, med njimi naši profesorji Uršula Berlot, Marjan Gumilar in Zmago Lenárdič.

Razstava bo na ogled do 14. avgusta 2016, septembra pa se seli še v Today Art Museum v Pekingu.

 

The Earth is Flat

 

 

Fotografija na vrhu: prof. dr. Jožef Muhovič na odprtju razstave Japan and Slovenia - Dynamism of Beauty; vir: Slovenian Embassy Tokyo