12. 5. 2018

Nagrada skupine OHO v roke alumni ALUO Neži Knez

Prejemnica Nagrade skupine OHO za leto 2018 je Neža Knez, diplomantka in magistrantka Oddelka za kiparstvo UL ALUO.

Nagrado je prejela za delo Deus ex machina, žirija pa je svojo odločitev utemeljila takole: “Po daljšem posvetovanju smo se soglasno odločili, da nagradimo delo, ki izkazuje domiselno zasnovo, procesualnost, prepričljivo izvedbo, družbeno relevantnost, in vključuje element absurdnosti. Prepričali so nas vsebinska in formalna kompleksnost dela ter potencialnost, ki jo nosi v sebi.”

Iskreno čestitamo!

Neža Knez je lani magistrirala pod mentorstvom prof. mag. Jožeta Baršija. Je dobitnica več vidnejših nagrad za izjemne študijske dosežke, med njimi Prešernove nagrade Univerze v Ljubljani. Že v letu 2016 je bila nominirana za nagrado skupine OHO, lani pa je sodelovala na Bienalu mladih v Tirani. Svojo prakso in znanje nadgrajuje s sodelovanji doma in v tujini prek rezidenc, konferenc, projektnih sodelovanj, delavnic ter razstav.

Nagrado skupine OHO podeljuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York, Trust for Mutual Understanding, New York in RU – Residency Unlimited, New York. Namenja jo umetnikom do 35. leta starosti, ki ustvarjajo v vizualnih medijih slikarstva, kiparstva, fotografije, instalacij, performansa in novih medijev. Letos sta bila za nagrado nominirana še dva naša alumna, Nana Wolke (Nina Oblak) in Danilo Milovanović.

Razstava nominirancev bo v Galeriji P74 na ogled do 25. maja 2018.

 

 

Neža Knez, Deus ex machina; foto: Dejan Habicht, Moderna galerija