21. 11. 2015

Nagrada in priznanja Mirka Šubica 2015

Vljudno vabljeni na podelitev stanovskih priznanj in nagrade Mirka Šubica za leto 2015, ki jih podeljuje Društvo restavratorjev Slovenije (DRS). Odvila se bo v ponedeljek, 23. novembra 2015, ob 13.00, v atriju Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15.

Društvo restavratorjev Slovenije (DRS) je  nagrado za življenjsko delo na področju konservatorsko-restavratorske stroke ustanovilo z namenom, da bi stroko še bolj predstavili javnosti in za izjemne dosežke nagradili strokovnjake, ki pomagajo skrbeti za ohranjanje naravne in kulturne dediščine.

Poleg nagrade za življenjsko delo DRS vsako leto podeljuje tudi priznanja Mirka Šubica za enkratne izjemne dosežke pri ohranjanju kulturne dediščine, predstavljanju in popularizaciji konservatorsko-restavratorske stroke ter častno članstvo v DRS.

 

Letošnja prejemnica nagrade za življenjsko delo je Miladi Makuc Semion.

Izr. prof. Miladi Makuc Semion, akademska kiparka, konservatorska-restavratorska svetovalka in izredna profesorica na Oddelku za restavratorstvo UL ALUO bo nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo prejela za dosežke pri raziskovanju, konserviranju-restavriranju in pedagoškem delu na področju lesene polikromirane plastike. Iskrene čestitke!

 

drs_vabilo_MS2015_web

 

Foto: izr. prof. Miladi Makuc Semion pri delu; vir: arhiv UL ALUO