15. 2. 2016

Razstavo ALUO LXX obiskali tudi otroci z ZGNL

Razstavo ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnost v Galeriji Jakopič so v petek, 5. februarja 2016, obiskali tudi učenci Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana (ZGNL).

Več kot 70 otrok je bilo deležnih prav posebnega vodstva po razstavi, saj so jim predavatelji z Oddelka za restavratorstvo UL ALUO in naši študenti v manjših skupinah predstavili tudi nekatere umetniške postopke. Učence in učitelje ZGNL je navdušila raznolikost razstavljenih del in na zanimiv način podane dodatne vsebine.

Objavljamo nekaj utrinkov z njihovega obiska ter z letošnjih zimskih likovnih delavnic Ajkec z drobnogledom, ki jih prav tako obiskujejo učenci ZGNL. Ajkca Oddelek za restavratorstvo prireja v sodelovanju z ZGNL in Moderno galerijo. Finančno delavnice podpira Rotary Club Ljubljana, zato so za tokratne udeležence brezplačne.

 

Gluhi in naglušni v likovni umetnosti

Konec meseca bomo sodelovanje Oddelka za restavratorstvo z ZGNL zaokrožili še z enim dogodkom v Galeriji Jakopič. V četrtek, 25. februarja 2016, ob 18.00 bo potekala prva okrogla miza v okviru spremljevalnega programa razstave ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnost, ki nosi naslov Gluhi in naglušni v likovni umetnosti. Tam bomo med drugim gostili tudi Petro Rezar, učiteljico likovnih predmetov na ZGNL.

Vljudno vabljeni!

 

Foto: Tamara Trček Pečak / Gregor Kokalj