20. 12. 2016

Med izjemnimi mednarodnimi uspehi mladih tudi študenti ALUO

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je 19. decembra 2016 v prostorih ministrstva sprejela dijake in študente z vidnimi rezultati na mednarodnih tekmovanjih iz znanj v minulem letu.

Sprejema so se s svojimi mentorji udeležili tudi trije študenti UL ALUO, ki so v študijskem letu 2015/16 dosegli odlične mednarodne uvrstitve:

Monika Smolič, študentka smeri UO / Steklo in keramika, je bila izbrana na mednarodno razstavo stekla European Glass Context 2016 na Danskem (mentorica prof. mag. Tanja Pak).

Rok Kostanjšek, študent smeri Industrijsko oblikovanje, je bil nagrajenec mednarodnega študentskega natečaja za oblikovalsko nagrado Hansgrohe design prize 2016 by IF v Nemčiji (mentorja izr. prof. Janez Smerdelj in strokovna sodelavka Lidija Pritržnik).

Sanja Zamuda, študentka smeri Ilustracija, pa se je uvrstila med najboljše in prejela posebno pohvalo na letošnjem mednarodnem natečaju za znanstveno ilustracijo Illustraciencia v Španiji (mentorica doc. mag. Marija Nabernik).

 

Moniki, Roku, Sanji in njihovim mentorjem iskreno čestitamo!

Več o sprejemu pri ministrici si lahko preberete na spletni strani MIZŠ.

 

Foto 1: Sprejem na MIZŠ; Željko Stevanić, IFP, d.o.o.
Foto 2: Študentka Monika Smolič, ministrica dr. Maja Makovec Brenčičn in mentorica prof. mag. Tanja Pak.