30. 1. 2016

Matjaž Počivavšek: Nesos / Otok

V Moderni galeriji v Ljubljani se 8. februarja 2016 odpira razstava Iz ateljeja – Matjaž Počivavšek: Nesos / Otok, ki ponuja vpogled v sedanje delo akademskega kiparja in našega profesorja ter predstojnika Oddelka za kiparstvo prof. Matjaža Počivavška.

Serija malih razstav Iz ateljeja, ki predstavlja trenutni presek ustvarjanja umetnikov, ki so s svojim delom vključeni v stalno razstavo Moderne galerije (MG+) 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi, se v letu 2016 nadaljuje s poudarkom na kiparstvu. Matjaž Počivavšek je v stalno razstavo vključen z delom Zrenje teme (1985, marmor in ebenovina), njegova razstava Iz ateljeja pa bo nosila grški naslov Nesos (Otok) in se bo osredotočila na dela v vosku.

Razstavo sta skupaj pripravila umetnik in kustos dr. Marko Jenko, na ogled bo do 3. aprila 2016.

 

Krize in novi začetki: Umetnost v Sloveniji 2005–2015

Več naših profesorjev in alumnov pa sodeluje na razstavi Krize in novi začetki: Umetnost v Sloveniji 2005–2015 v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM). Razstava se loteva novejšega časa in pojavov, ki se oblikujejo v neposredni sedanjosti. Njen namen je izoblikovati selekcioniran pogled na dogajanja in poskusiti definirati glavne pojave in razvojne težnje sodobne umetnosti v Sloveniji v zadnjem desetletju.

Tudi ta razstava bo na ogled do 3. aprila.

 

Foto: Pogled v atelje Matjaža Počivavška v Ljubljani, januar 2016; avtor: Matija Pavlovec (Moderna galerija, Ljubljana)