16. 4. 2018

Maja Smrekar in Jurij Krpan

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO)

vabi na naslednji dogodek ALUO uho, predavanje Maje Smrekar in Jurija Krpana.

V petek, 20. aprila 2018, ob 12.45

v Kavarni Moderna, Cankarjeva 15, Ljubljana.

Tokrat se nam bosta na ALUO uho v tandemu pridružila intermedijska umetnica, letošnja nagrajenka Prešernovega sklada ter naša alumna Maja Smrekar in Jurij Krpan, umetniški vodja Galerija Kapelica, kurator in producent sodobne umetnosti, tesno povezane s tehnologijami.

Ob predstavitvi Majinih umetniških del, nastalih v produkciji Galerije Kapelica v preteklem desetletju, bosta predstavila medsebojno sodelovanje, ki se skozi praviloma dolgotrajen raziskovalni proces gradi v dialogu, prepletenem z individualnimi in kolektivnimi vizijami ter potrebami, neštetimi meddisciplinarnimi odločitvami, omejitvami, priložnostmi, vztrajnostjo, vzdržljivostjo ter nenazadnje z zaupanjem.

 

FB dogodek

 

Kaj je ALUO uho?

ALUO uho, gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že 4. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.

V študijskem letu 2017/18 se na dogodkih ALUO uho srečujemo v prijetnem ambientu Kavarne Moderna. Da pa bodo predavanja lahko potekala nemoteno, vse obiskovalce vljudno prosimo, da pravočasno oddajo svoja naročila. Med predavanji postrežba ne bo mogoča.

 

 

Na fotografiji: Maja Smrekar,K-9_Topology; foto: Miha Fras; oblikovanje naslovnice: Ana Lucija Šarič