6. 3. 2016

Iittala Design Contest for Slovenian Students

Študentke in študente vabimo k udeležbi na slovensko-finski oblikovalski natečaj »Iittala Design Contest for Slovenian Students«, pri organizaciji katerega sodeluje tudi UL ALUO. Predstavitev natečaja bo potekala v petek, 11. marca 2016, ob 13.00 v Plečnikovi predavalnici Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Zoisova 12.

Natečaj »Iittala Design Contest for Slovenian Students« s finskim podjetjem Fiskars in blagovno znamko Iittala organizira družba Unicommerce, potekal pa bo v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje in Fakulteto za arhitekturo (Univerza v Ljubljani), Fakulteto za dizajn (Univerza na Primorskem), Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, DOS – Društvom oblikovalcev Slovenije ter id:doma.

Iittala je v svetu poznana po svojih brezčasnih kolekcijah in funkcionalnih izdelkih, ki jih že desetletja ustvarja z vrsto uglednih in svetovno priznanih oblikovalcev. V projektu, v katerem gospodarstvo na svojstven način podaja roko izobraževalnim ustanovam, bomo merili kreativnost naših mladih oblikovalcev in načrtovalcev prostora, najboljša skupina pa bo tudi ustrezno nagrajena.

Na natečaj se lahko prijavite do 31. marca 2016, prijavnica je dostopna tukaj.

Razpis za »Iittala Design Contest for Slovenian Students« si lahko ogledate tukaj.

Na predstavitvi natečaja vas pričakujemo v petek, 11. marca 2016, ob 13.00 v Plečnikovi predavalnici Fakultete za arhitekturo. Ob tej priložnosti nam bo gospod Arto Mankinen, izvozni menedžer za znamko Iittala, predstavil pomen skandinavskega dizajna… več