5. 9. 2017

Gostovanje umetnice Laie Abril

5. oktobra 2017 v sklopu 23. mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk na UL ALUO gostimo multidisciplinarno umetnico Laio Abril. Predavanje in delavnica bosta potekala v prostorih UL ALUO na Dolenjski cesti 83.

Laia Abril dela na področju fotografije, besedila, videa in zvoka. Njeno ustvarjanje se osredotoča na intimne zgodbe, ki prikazujejo nelagodne in skrite realnosti, povezane s seksualnostjo, motnjami hranjenja in spolno enakostjo. Po diplomi iz novinarstva se je preselila v New York, kjer se je izobraževala na Mednarodnem centru fotografije. Leta 2009 je pridobila umetniško rezidenco raziskovalnega centra Benetton v Italiji. Nato je v Italiji pet let delala pri časopisu COLORS kot kreativna urednica in fotografinja.

Leta 2015 je bila nominirana za nagrado Foam’s Paul Huf, leta 2014 za nagrado Joop Swart Masterclass. S projektom The Epilogue (Dewi Lewis, 2014) je bila v ožjem izboru nagrade Paris Photo-Aperture za književni prvenec, pridobila je nagrado festivala Kassel PhotoBook in nagrado Photo España za najboljšo knjigo. Za projekt Lobismuller (RM, 2016), ki je bil lani razstavljen na festivalu Images v Veveyu, je prejela nagrado Images Book.

 

PROGRAM

Na predavanju nas bo umetnica vodila skozi pripoved svoje fotoknjige Lobismuller (ženska-volk). Delavnica v nadaljevanju pa se bo osredotočila na analizo in gradnjo različnih vrst pripovedi ter udeleženke/ce seznanila z nizom orodij za boljšo predstavitev projektov, ki so prilagojeni različnim platformam, kot so fotoknjige ali fotoinštalacije. Število prostih mest za delavnico je omejeno (20), prednost imajo študenti UL.

13.30 – 15.00  Javno predavanje – LECTURE ON LOBISMULLER (predavalnica 118)
16.00 – 20.00  Delavnica – MASTERCLASS ON CREATIVE EDITING

 

* Predavanje in delavnica bosta potekala v angleškem jeziku. Vstop prost.

 

PRIJAVA

Elektronske prijave so odprte na povezavi TUKAJ.
Za vse, ki se prijavijo na delavnico, je zaradi omejenega števila mest udeležba obvezna.

 

 
Koprodukcija: Mesto žensk in UL ALUO.
 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

S prijavo na dogodek dovoljujete fotografiranje za objave na socialnih omrežjih ter za druge potrebe promocije UL ALUO in Kariernih centrov Univerze v Ljubljani.


Na fotografiji: Lobismuller, knjiga Laie Abril | Art Direction: Ramon Pez | Published by RM Verland + Images Vevey | Image 04: “Collage Lobismuller 01″ Pre-modification source material By CC 4.0 Wellcome Library, London.