27. 3. 2015

Pristop k čiščenju in odstranjevanje filmotvornih materialov

 Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), Oddelek za restavratorstvo v sodelovanju z ZVKDS, Restavratorskim centrom ponovno gosti strokovnjaka za področje čiščenja slik in polikromirane plastike dr. Paola Cremonesija. Pri predmetu Čiščenje – materiali in metode, na magistrskem študijskem programu 2. stopnje (UL ALUO) bo pod njegovim vodstvom potekala 4-dnevna delavnica s predavanji in praktičnimi primeri. Predstavljeni bodo vodni sistemi čiščenja (voda, gelirna sredstva, kisline in baze) in uporaba kombiniranih sistemov organskih topil ter vode (emulzije).

Delavnico s predavanj poleg študentom rednega študija namenjamo tudi vsem konservatorjem-restavratorjem, ki se strokovno ukvarjajo s konserviranjem-restavriranjem premičnih slik in polikromirane plastike, posebej diplomantom, ki so zaključili študij restavratorstva na UL ALUO.

 

PREDAVANJA

Predavanja bodo brezplačna, na njih se lahko prijavite tukaj. Število mest za predavanja je omejeno na 20. Prijave na predavanje sprejemamo do zasedbe prostih mest. Udeleženci predavanj boste prejeli gradivo po elektronski pošti na vaš naslov naknando!

Rok za prijave na predavanja je 20. 4. 2015.

 

DELAVNICA

Poleg predavanj bodo potekale tudi delavnice. Delavnice so plačljive. Cena delavnice je 200€.

Število prijav za delavnico je omejeno na 4 mesta. Prijave na delavnico sprejemamo do zasedbe prostih mest, na e-naslov: Lucija.MocnikRamovs@aluo.uni-lj.si. Na podlagi prijave boste prejeli navodila za plačilo.

Rok za prijavo na delavnico je 13. 4. 2015, za plačilo delavnice pa 20. 4. 2015.

 

Predavanje in delavnice bodo potekale v angleškem jeziku. Dodatne informacije o poteku predavanj in delavnice dobite na naslovu: Lucija.MocnikRamovs@aluo.uni-lj.si. Pridružujemo si pravico do manjših sprememb urnika. O morebitnih spremembah boste obveščeni na vaš e-naslov.