15. 5. 2018

Cukrarna v barvah – ALUO na 12. Svetlobni gverili

Vabljeni na odprtje skupinske razstave Cukrarna v barvah v sklopu 12. mednarodnega festivala Svetlobna gverila, na kateri sodelujejo tudi študenti UL ALUO. V ponedeljek, 21. maja 2018, ob 21.30 v Palači Cukrarna na Ambroževem trgu v Ljubljani.

 

Odsotnost je (prisotna) sedanjost

Na Oddelku za kiparstvo UL ALUO so pod mentorstvom prof. Alena Ožbolta ustvarili instalacijo na fasadi palače Cukrarne z naslovom Odsotnost je (prisotna) sedanjost, ki »…postavlja v jukstapozicijo spomine na pretekla življenja, ki so prehajala in naseljevala prostore Cukrarne in njene trenutne praznine. Plasti različnih materialov izraščajo iz notranje praznine in skozi igro tekstur, barv in svetlobe v zapuščen industrijski objekt ponovno vnašajo življenje.« (Avtorji in avtorice)

Sodelujoči študenti in študentke 1. in 2. stopnje kiparstva: Linn Andersson Franek, Maja Bojanič, Robert Brok, Doroteja Erhatič, Nika Erjavec in Sander van Mechelen.

Instalacija bo na ogled do 16. junija.

 

Sladke barve

Na smeri Video in novi mediji Oddelka za slikarstvo UL ALUO bodo pod mentorstvom izr. prof. Saša Sedlačka in kolektiva MO:YA ustvarili video projekcije z naslovom Sladke barve, ki bodo na ogled pod Fabianijevim mostom ob Palači Cukrarna.

Študenti se bodo na delavnici v sklopu Laboratorija svetlobne gverile, ki bo potekala od 17. do 19. maja, spopadli z izzivi video mapiranja. Ob odprtju razstave  in kasnejših ponovitvah projekcij se obeta svojevrstna preobrazba hladne gmote funkcionalistične arhitekture: utilitarni javni prostor se bo spreminjal v barvito prizorišče, ki mu vlada koreografija svetlobnih žarkov.

Gostovanje Mo:YA Visuals sofinancira Avstrijski kulturni forum v Ljubljani.

Sodelujoči študenti in študentke 1. in 2. stopnje smeri Video in novi mediji: Nina Baznik, Bernarda Conič, Domen Dimovski, Tristan Dragan, Dalea Kovačec, Tim Kropivšek, Timotej Nadrag, Radka Salinska, Julia Singer, Marko Sladič, Lara Štefančič, Sandra Vaupotič in Ajda Zupan.

Projekcije se bodo ponavljale ob četrtkih 24. 5., 31. 5., 7. 6. in 16. 6. (vsakič od 21.30 do 00.00).