15. 3. 2016

Brezplačna mednarodna poletna šola CREA 2016

CREA 2016 je brezplačen desetdnevni program za študente, na katerem bodo pridobili praktična znanja s področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja ter razvili svoje start-up podjetje. Potekala bo od 19. do 29. julija 2o16, prijave so odprte do 17. maja 2016.

Brezplačna mednarodna poletna šola CREA 2016 vabi ekipe z oblikovano poslovno idejo, da nadgradite oblikovalski vidik in s tem uporabniško izkušnjo storitve oziroma produkta, poslovni model ter predstavitev vaše ideje (ang. pitch). Prav tako vabljeni študenti posamezniki, s poslovno idejo ali brez nje, saj lahko skupaj z ostalimi udeleženci sestavite novo ekipo ali pa se pridružite obstoječi, ki išče prav vaša znanja in zanos.

Z uspešno zaključeno poletno šolo boste pridobili 3 ECTS kreditne točke, najboljši pa boste imeli priložnost sodelovati tudi na mednarodnem podjetniškem dogodku. Tema letošnje poletne šole CREA 2016 je Zelena prihodnost in se navezuje na Ljubljano, nosilko naziva Zelena prestolnica Evrope 2016, ki poudarja pomen novih produktov in storitev, ki doprinesejo k bolj trajnostni prihodnosti.

Bodi pameten. Razmišljaj zeleno. Bodi del poletne šole CREA 2016.

 

Trajanje poletne šole

Poletna šola je sestavljena iz treh sklopov:

19. do 29. julij 2016, desetdnevni intenzivni program, ki združuje področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja,

1. avgust do 27. september 2016, individualno delo skupin (prototipiranje), svetovanje mentorjev bo na voljo preko spletnih orodij,

28. do 29. september 2016, zaključni program razvoja prototipa in izbor zmagovalnih ekip.

Predstavniki zmagovalnih ekip bodo oktobra 2016 svoje ideje predstavili mednarodni javnosti v sklopu tekmovanja »ICT Business Idea Contest«.

 

Udeleženci

Poletna šola je namenjena dodiplomskim in podiplomskim študentom različnih fakultet, smeri in programov. Prijavljeni posamezniki morajo imeti status študenta. V primeru prijavljenih ekip, mora vsaj en član ekipe ustrezati zgornjim kriterijem.

 

Mednarodni značaj poletne šole

Predvidena je prisotnost študentov iz ostalih evropskih univerz. Uradni jezik poletne šole je angleščina.

 

Organizatorji

CREA 2016 poteka v organizaciji Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije in Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko ter v sodelovanju s profesorji in sodelavci Ekonomske fakultete, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in Fakultete za elektrotehniko (vse navedene članice UL).

 

Več informacij

Več informacij o poletni šoli CREA 2016 in možnost prijave najdete tukaj.
Prijave na poletno šolo zbiramo do vključno 17. maja 2016.

 

Kontakt

Tina Pezdirc Nograšek (tina.pezdirc@ljubljana.si; 01 306 19 21)
Aidan Cerar (aidan.cerar@ljubljana.si; 01 306 19 21)