24. 10. 2016

Social innovation Tournament 2016 soustvarila tudi ALUO

20. oktobra 2016 se je v Cankarjevem domu odvil zaključni dogodek Social innovation Tournament 2016 v organizaciji European Investment Bank – Institute, pri izpeljavi katerega je sodelovala tudi UL ALUO.

Social innovation Tournament je vsakoletno tekmovanje najboljših projektov socialnih inovacij v Evropi, ki ga že peto leto zapored prireja European Investment Bank – Institute. Letos sta zaključni izbor in podelitev nagrad zmagovalnim projektom potekala v Ljubljani, v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto (UL EF), Središčem za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani in Ministrstvom RS za gospodarski razvoj in tehnologijo. K uspešni izpeljavi dogodka je prispevala tudi UL ALUO.

Admir Hadzic, študent 2. stopnje grafičnega oblikovanja, je (pod mentorstvom doc. mag. Marije Nabernik) med predstavitvami projektov, ki so se uvrstili v finale tekmovanja, delal kratke vizualne posnetke predstavitev. Ustvarjal je sinhrono in digitalno, njegove interpretacije so se med odmori predvajale na platnu (posnetek si lahko ogledate tukaj, od 05:37:00 dalje).

Sara Kuret, študentka 2. stopnje industrijskega oblikovanja, pa je (pod mentorstvom izr. prof. Jureta Miklavca) ustvarila nagrade za zmagovalce Social innovation Tournament 2016. Iz pleksi stekla je oblikovala trofeje v obliki tablice z labirintom, ki po eni strani predstavljajo prebojne inovacije in nove tehnologije, po drugi pa spremenljivost in dinamičnost ustvarjalnega procesa.

 

hadzic

Admir Hadzic, primer vizualne interpretacije predstavitve projekta na Social innovation Tournament 2016.

 

7

Sara Kuret z Luiso Ferreiro (Head of Social Programme pri EIB) in Alexandro Ingvarsson (Junior Project Manager pri EIB).

 

 

Foto: Sara Kuret, nagrada za zmagovalne projekte Social innovation Tournament 2016; avtor: Miha Benedičič