16. 5. 2016

ALUO na Svetlobni gverili 2016

Začel se je jubilejni 10. festival Svetlobna gverila, ki bo na različnih lokacijah po Ljubljani potekal do 18. junija 2016. Z delom Gojišče MDXV, ki bo razstavljeno v Botaničnem vrtu, sodelujejo tudi študentke UL ALUO s smeri Unikatno oblikovanje.

Mednarodni festival Svetlobna gverila je posvečen predstavljanju del sodobne vizualne umetnosti, katerih osnovno izrazno sredstvo je medij svetlobe. Tematsko vodilo letošnje edicije je NARAVA, zato umetniške intervencije, predstavljene na festivalu, tematizirajo in raziskujejo različne pomene, ki jih ima narava za človeka v sodobni družbi. Festival se, poleg ustaljenih lokacij, tokrat podaja še v nekatere mestne parke in v Botanični vrt.

Prav v Botaničnem vrtu bo od ponedeljka, 23. maja 2016, na ogled tudi delo študentk UL ALUO, GOJIŠČE MDXV,  ki ponazarja strogo nadzorovano in sintetično proizvodnjo ‘živih’ bitij. Pod mentorstvom doc. Boštjana Drinovca so ga ustvarile Nika Erjavec, Deja Hauptman, Eva Janeš, Maruša Mazej, Katja Orličnik, Brina Steblovnik in Špela Šedivy s smeri Unikatno oblikovanje na Oddelku za industrijsko in unikatno oblikovanje.

Samostojno pa se doc. Boštjan Drinovec na letošnji Svetlobni gverili predstavlja z večletnim projektom, trajno postavitvijo DREVESNI DELEC, s katero se v petek, 17. junija 2016, ob 22.00 pričenja postopno oblikovanje Svetlobnega parka ob Gradaščici v Trnovem.

 

Vljudno vabljeni!

 

Foto: GOJIŠČE MDXV, Oddelek za industrijsko in unikatno oblikovanje UL ALUO, 2016; arhiv Svetlobne gverile