4. 5. 2018

15. Mednarodna konferenca študija konserviranja-restavriranja

Študentke Oddelka za restavratorstvo so nas tudi letos uspešno zastopale na Mednarodni konferenci študija konserviranja-restavriranja, ki se je odvila med 26. in 28. aprilom v Splitu. Barbara Dragan je bila nagrajena za najboljšo ustno predstavitev konference.

Konferenca študija konserviranja-restavriranja je namenjena predstavitvi študentskih del in projektov ter navezovanju stikov med konservatorji-restavratorji, vsako leto sodeluje tudi UL ALUO. Konferenco organizirajo tri hrvaške akademije, letošnja 15. je potekala pod okriljem splitske Umetniške akademije.

Na drugi dan dogodka so se s plakatoma, ki sta objavljena na spletni strani konference, predstavile dodiplomske študentke Oddelka za restavratorstvo UL ALUO Erica Sartori (Applied Brocade. Art Technology and Conservation-Restoration), Urška Lončar in Monika Zobec (Development of New Mosaic Tesserae for Artists and Conservators-Restorers). V obliki predavanja pa sta svoje delo predstavili podiplomski študentki Nives Slemenšek (Marij Pregelj Up-close) in Barbara Dragan (Problems Associated with the Cleaning of “Unvarnished” Paintings).

Barbara je za svoje predavanje, ki je nastalo pod mentorstvom izr. prof. mag. Lucije Močnik Ramovš, prejela nagrado Zvonimir Wyroubal v kategoriji Najboljša ustna predstavitev. Čestitamo!

Konference so se udeležili tudi vsi ostali mentorji z Oddelka za restavratorstvo, doc. dr. Blaž Šeme, izr. prof. Miladi Makuc Semion in izr. prof. mag. Tamara Trček Pečak.

 

Več fotografij dogajanja v Splitu je dosegljivih na FB strani konference.

 

 

Foto: Mladen Čulić; Sagita Mirjam Sunara