12. 4. 2016

ALUO MMXVI: Intervencija v razstavo ALUO LXX

Vabimo vas na dogodek

ALUO MMXVI: Intervencija v razstavo ALUO LXX,

ki se bo odvil v torek, 19. aprila 2016, med 10.00 in 17.00 uro v Galeriji Jakopič.

Gre za študentski projekt, ki reagira na razstavo ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnost v Galeriji Jakopič, kjer se UL ALUO predstavlja z izborom študentske produkcije. Projekt predlaga dopolnitev razstave ter njenega spremljevalnega programa tako, da preobrača njeno logiko: če se razstava osredotoča predvsem na prezentacijo študijskega/produkcijskega procesa, ki ga Akademija izvaja in s katerim producira umetnike/oblikovalce/restavratorje, se pri ALUO MMXVI ta proces preobrne – aktivni snovalec in izvajalec ni več ustanova, pač pa študentje sami, ki skozi proces, prav obratno (in povratno), producirajo Akademijo.

ALUO MMXVI »preteklosti, sedanjosti in prihodnosti« izobraževalne ustanove sopostavlja (nezabeleženo) »zgodovino« samoiniciativnosti njenih študentov. Opira se na pretekli in sedanji potencial študentov, da se samoorganizirajo in povezujejo s študenti drugih področij ter s svojim lastnim delom soustvarjajo program Akademije. Fokus projekta leži predvsem v ukvarjanju z in tudi preobračanju odnosa študent–akademija. Zato v razstavo in študijski proces Akademije posega s celodnevnim programom, ki za ta dan nadomesti izvajanje rednega študija v prostorih in po programu UL ALUO. Vseboval bo pogovor in serijo petih krajših predavanj s področja umetnosti, ki se dotikajo nekaterih tematik in diskurzov, ki v študijskem programu UL ALUO (še) niso izrazito zastopani.

Koncept projekta: Voranc Kumar, Tjaša Pogačar
Sodelovali bodo: Izidor Barši, Pia Brezavšček, Kaja Kraner, Domen Ograjenšek, Luka Savić, Muanis Sinanović, Tomo Stanič, Andrej Škufca

 

Dogodek je javen, vljudno vabljeni!

Urnik dogodka, kratke povzetke pogovora in predavanj ter biografije sodelujočih najdete v priponkah spodaj.