4. 6. 2018

V Kibli na dogodku v spomin Metki Krašovec

1. junija 2018 je UL ALUO v sodelovanju s KID Kibla v Mariboru pripravila poseben dogodek v spomin Metki Krašovec, vodstvo po skupinski razstavi Prisotnosti – Metka Krašovec in umetniki ter okroglo mizo z nekdanjimi (razstavljalci) in sedanjimi študirajočimi na UL ALUO.

V prvem delu dogodka so prisotni avtorji Karmen Bajec, Saša Bezjak, Dušan Fišer, Maja Kastelic, Aleksij Kobal, Rok Predin, Zvonka Simčič, Sebastijan Vojvoda in Mojca Zlokarnik ob delih razložili svoja umetniška razmišljanja in osvežili spomin na leta svojega umetniškega formiranja.

V drugem delu pa so se študentke in študent UL ALUO Tisa Neža Herlec, Maša Knapič, Anastazija Pirnat, Tone Sever in Sara Štorgel skupaj z avtorji (ob branju odlomkov iz avtobiografije Metke Krašovec Ogledalo, čas) pogovarjali o nekdanji profesorici in pogledih na njeno delo.

Preden smo se odpravili v Kibla portal, smo ekskurzijo v Maribor izkoristili še za ogled razstave Vlasta Zorko – retrospektiva v UGM – Umetnostni galeriji Maribor.

Poleg vseh zgoraj naštetih so bili za izvedbo srečanja ključni: kuratorka razstave Nina Jeza, izr. prof. dr. Nadja Zgonik in doc. dr. Petja Grafenauer ter vsi ostali, ki so se nam pridružili (tudi prof. mag. Tugo Šušnik je z nami delil nekaj svojih spominov na Metko). Vsem sodelujočim se iz srca zahvaljujemo!

 

Razstava PRISOTNOSTI je na ogled še do 7. julija 2018.

Več fotografij z dogodka si lahko ogledate tukaj.

 

Foto: Sara Vatovec