ERASMUS+ KA2: CO-CREATE

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) sodeluje pri projektu erasmus+ KA2: CO-CREATE. Namen projekta je osredotočen v raziskovanje in nadgradnjo izobraževanja in usposabljanja na področju oblikovanja.

Poleg UL ALUO so v projekt vključeni partnerji iz Creative Region Linz & Upper Austria (Avstrija), University of Art and Design (Avstrija), Deusto University (Španija), Creative Industries Kosice (Slovaška) in European Creative Business Network.

Cilj projekta CO-CREATE je priprava novega študijskega programa za področje oblikovanja. Ta bo v središče postavil veščine in znanja, ki bodo oblikovalce opolnomočile za sodelovanje, soustvarjanje in participacijo. Torej vsa tista znanja, ki se že nekaj časa prepoznavajo kot izjemno relevantna, a jih študiji oblikovanja v kontekstu potrjenih študijskih programov redko pokrivajo. Načrt projekta CO-CREATE posledično vključuje tudi pripravo kurikulum SO-Oblikovanje (CO-Design) z možnostjo po nadaljnji implementaciji programa v evropske visokošolske ustanove.

Spletna stran projekta Co-Create: www.cocreate.training

 

REZULTATI PROJEKTA:

Co-Create priročnik

Co-Create YouTube kanal

 

Cocreate

 


Partnerji:
Partnerji